Min profil

Jag heter då alltså M Jouanita M Törnström, är 38 år och bördig från Skåne. Flyttade ifrån Skåne -96 och bosatte mig i Norra Finland där jag studerade på högskolan Kemi-Tornion Ammattikorkeakulu, en internationell sjuksköterskeutbildning på 3.5 år med inriktning medicin/kirurgi. Efter studierna i Finland bar det av mot Uppsala i mellan Sverige där jag började min dock korta men viktiga karriärsbana som Leg. sjuksköterska på Uppsalas universitetssjukhus. Idag ligger dock den karriären helt på is och min primära verksamhetsroll inom arbetslivet idag är främst som kursledare via RSMH (Riksföreningen för mental och social hälsa) där jag håller i kurser i ”bemötande och återhämtningsinriktat arbetssätt” för personal inom främst psykiatrin, vård och omsorg i stora dela av vårt avlånga land. Sidan om det jobbar jag oxå som Marknadsansvarig för WebSiteRace.com på hemmaplan. År 2006, hann jag också med att på halv fart läsa vidareutbildningen i Psykiatri och har även ådragit mig en ”Bachelor in Sience of Nursing” examen. Hur nu det gick till?

Utöver ovanstående kunskaper som har inhämtats i lektionssal så har jag egen erfarenhet av psykisk ohälsa. Har återhämtat mig från diagnosen Borderline som jag blev diagnostiserad år 2000 i Uppsala. Och som jag med alla kraft och med fantastisk hjälp nu är totalt återhämtad ifrån och som jag nu delar mina erfarenheter av. Mer om detta kan Ni läsa om under fliken Författarinnan & Föreläsningar.

Jag gillar mycket, men kan ibland har svårt att specificera. Att umgås med människor på olika sätt är A och O för mig. Är inte så mycket till ensam varg. Älskar att lyssna på musik allt från Carola som har varit min idol sedan då stjärnskottet slog igenom 1983 och jag var 10 år till en och annan låt med Queen. Nanne Grönwall är en favorit och Enya är fantastisk och Eric Saade har fakltiskt lite godisar för öronen. När jag inte domineras av musik gillar jag naturligtvis att ligga på massagebänken när möjlighet finns och plånboken tillåter. Att numera inreda vår tomt och hus med växter av olika slag och de små olika detaljerna som ljuspunkter etc. Inredning är av intresse. Ville en gång i tiden bli inredningsarkitekt. Jag är tyvärr inte så mycket för att sporta mer än vardaglig sport, men har inget emot att gå stavgång och det råkar ju också vara en bra motionsgrej! 😉

Vad mer…. jo familjen är viktig och vår son är mitt allt naturligtvis. Att få vara mamma och fru…. ja vilken lycka som jag aldrig i ens blekaste fantasin trodde var möjligt för över 10 år sedan.

Läsa gillar jag också men ack så sällan jag har möjlighet att läsa någon bok och framför allt att ta mig för att läsa. Men det kommer! Jag måste bara avsätta den tiden. Jag har dock läst och min 10 i top kan Ni läsa under fliken ”Författarinnan” och sen under fliken ”Böcker”. Nå det finns mycket mer att skriva men, ska nu fatta mig kort. Är Ni nyfikna mer på vem jag är så läs min 100:lista som snart ligger ute! Take Care, Ciao ”la Joei”

Copyright © 2011-2024 Jouanita Törnström All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.0.3, from BuyNowShop.com.